A szív- és érrendszeri problémák korai stádiumi diagnosztizálására szolgáló vizsgálat. Segítségével az ér rugalmasságát tudjuk megvizsgálni, így az érelmeszesedés, érszűkület folyamatának korai felismerése válik lehetővé. A probléma a 25 év feletti korosztálytól kiindulóan jelenik meg, 30 év felett pedig az emberek több mint 60%-át érinti a kérdés. A korai felismerés életeket menthet! Ugyanis az érelmeszesedés folyamata igen hosszú, tünetmentes időszak után jelentkezik betegségként és sok esetben az első tünet egyben az utolsó is, mert az érelmeszesedés első tünete a páciens számára végzetes következményekkel jár.

Az érelmeszesedés (atherosclerosis) időben történő felismerésével, és időben megkezdett kezelésével a folyamat lelassítható, megállítható esetleg visszafordítható.

 

A vizsgálat Arteriograph készülék segítségével történik, ahol az artériás funkciókat egy egyszerű, felkaron végzett vérnyomásméréssel teszteljük.

Az aerteriograph egy speciális készülék, magyar szabadalom, gyors és fájdalommentes vizsgálatot tesz lehetővé.

Az arteriograph eredményeit számos klinikai vizsgálat igazolta, amelyet a bonni egyetemen, valamint a Pécsi Tudományos Egyetemen végeztek.

Vissza    Következő